sobota, 7. junij 2014

Plezališče Lutne skale

Temperature so se krepko dvignile in treba je bilo poiskati ustrezno plezališče. Spomnila sem se na Lutne skale pri Idriji in na Nino in Jana, s katerima se že kar nekaj časa dogovarjamo za družinsko plezanje. Dostop je kratek in po senci, mestoma nekoliko strm.

  NASVET: Če boste prihajali s Škofjeloške strani, se peljite proti Cerknemu in ne skozi Žiri, saj si boste sicer po nepotrebnem precej podaljšali pot.

Plezališče je v senci in najdejo se posamezna mesta primerna za otroke. Nekaj metrov stran teče potoček, ki še dodatno poskrbi za svežino, tako da je plezališče primerno tudi ko se temperature gibajo okrog 30°C.





Plezanje je zanimivo, lepo in predvsem "hribovsko", take so tudi ocene. Ocene je treba jemati malo z rezervo, sploh če si prvič. Najde se vse od plat, poči, različnih razčlemb do previsov.


Nina v akciji


Ocena teh smeri je 5b, vendar če sem iskrena, bi bilo povsem pošteno, če bi jih malo zasolili (oceni namreč). No morda, sem malo pristranska, ker ne maram previsov in ker sem jih plezala prvič.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentarji izražajo izključno stališča posameznih komentatorjev.